מהי שידת מגירות לחדר שינה? איך הופכים אותה מפריט פונקציונלי לרהיט דקורטיבי?
לקולקציית שידות מגירה בגלריית וסטו >
בין אם אתם מתגוררים בדירה תל אביבית צפופה ובין אם עברתם לבית קרקע מרווח בכפר, כדאי שתדעו: אין דבר כזה – "יותר מדי שטח אחסון". לכל פריט ריהוט שמיועד לאחסון בגדים, פרטי טקסטיל, כלים, צעצועים, מכשירים או חפצים אישיים, תמיד אפשר למצוא שימושים רבים, כאלה שיעזרו בשמירה על הסדר – גם באזורים השונים של הבית וגם "בראש". אך אם תשאלו אותנו – החדר שזקוק לשטח אחסון יותר מכל החדרים בבית הינו דווקא חדר השינה. ולמה? כי זהו המקום שבו אנו נרגעים בלילה, לאחר יום עמוס וקמים בבוקר ליום חדש, מאתגר לא פחות. על כך, חדר שינה צריך להיות מסודר, נקי, לא עמוס וללא שלל הגירויים שמפריעים להרפיה המיוחלת.
אז כיצד נארגן את חדר השינה באופן שיהיה תמיד מסודר וכל הבגדים והחפצים יהיו תמיד נגישים "בשלוף"? איך נוכל לייצר בחדר השינה אווירה של רוגע ושלווה שתעזור לנו לישון טוב ולקום מוכנים ליום חדש? הפתרון "מסתתר" בעיצוב הנכון של החדר ובבחירה הנכונה של פרטי הריהוט ובראש ובראשונה – שידת מגירות לחדר השינה, המותאמת לאופי הבית ולסגנון החיים של הדיירים.
שידת מגירות לחדר שינה – מאפיינים מרכזיים
מהי שידת מגירות? על פי ההגדרה הטכנית, שידת מגירות הינה רהיט נמוך ורחב, עם מגירות מרובות, המשמש לאחסון. שידות מגירות, כפי שהם מוכרות לצרכן המודרני, הומצאו כבר באמצע מאה ה-17, אך מאז עברו לא מעט שינויים.
כך למשל, במאה ה-19 השידה כללה 3 מגירות ארוכות ושתי מגירות קצרות משני הצדדים. למבנה מעץ הפחוס מעט היו רגליים נמוכות מגולפות וידיות דקורטיביות. כיום האופציות רבות ומגוונות הרבה יותר, כדי שכל צרכן יבחר ברהיט המתאים ביותר לטעמו ולצרכיו האישיים. בין הדגמים הרבים הנמכרים בחנויות תוכלו לבחור בין שידות בסגנון קלאסי או מודרני, במראה עדין או גס, מעץ מלא או עם ריפוד בד, וכל זה עוד בלי להזכיר את הפריטים המודולריים המשלבים שידת מגירות עם ריהוט נוסף, כגון שידה ושולחן החתלה או שידה ושולחן איפור.
שידת מגירות לחדר שינה – כיצד בוחרים אותה נכון?
בבחירת שידה מעוצבת, לחדר השינה יש להתחשב במספר פרמטרים בסיסיים: מידות ועיצוב החדר וצרכי השימוש.
כאשר אתם מודדים את החדר, קחו בחשבון כי גם אם הפריט "ייכנס" פיזית לאזור המיועד לו, אין זה אומר שהוא בהכרח מתאים לגודל החלל. אם השידה גדולה מדי בייחס לפרטי הריהוט הנוספים, חלל חדר השינה יהפוך לצפוף ועמוס ולא תוכלו לנוע בו בחופשיות. שידת מגירות מאסיבית ומסורבלת בחדר קטן לא תפתור את בעיית האחסון, אלא תהפוך למכשול נוסף בדרך לסדר וניקיון.
אך, גם אם חלל השינה שלכם גדול מספיק, אל תבחרו באופן אוטומטי את השידה הגדולה ביותר שמוצעת לכם בחנות. שידות עם מגירות עמוקות ורחבות ביותר עלולות לגרום לחפציכם "ללכת לאיבוד" בתוך חלל המגירה. מה גם שהמראה הכבד והמסורבל של השידה הענקית לא בהכרח יעשה לכם נעים בעין.
ואם נחזור שוב לבעלי חללי שינה קטנים, המעצבים מציעים לכם דרך נוספת לחסוך במרחב המחיה מבלי להתפשר על גודל המגירות וזאת באמצעות בחירה בשידה במראה פחות סטנדרטי – רחבה פחות וגבוהה יותר.
אם נושא האסתטיקה קרוב לליבכם, חשבו על שידת מגירות לא רק מזווית פונקציונלית, אלא גם בתור ריהוט דקורטיבי. ההמלצה הזאת חשובה מכוון שרבים מהקונים רואים בשידה פריט אחסון נטול אופי אסתטי. התפיסה הזאת אולי מוצדקת כאשר מדובר בשידת מגירות הממוקמת בחדר שירות או אף במסדרון, אבל לא בחדר שינה. כאן היא מתפקדת הן כשטח אחסון והן כריהוט בעל נוכחות וכריזמה, המשתלב עם העיצוב הקיים והמוסיף לו איכות נוספת.
גם האווירה הכללית, האופי והעיצוב של חדר שינה ישפיעו על בחירתכם. כך למשל, שידות עץ וברזל במראה מודרני במראה קר ומינימליסטי תיראה "זרה" בחדר המעוצב בסגנון קלאסי רומנטי.
המלצה נוספת הינה להתאים את שידת המגירות למטרות השימוש. על פניו, זאת לא משימה מסובכת. כך למשל, אם יש לכם תינוק חדש בבית, שידת המגירות הנדרשת היא שידת החתלה. אם, לעומת זאת, חלמתם על זמן ההירגעות המפנק במיטה, תוך כדי קריאת הספר, למשל, אתם זקוקים לפריט הריהוט – שידת לילה, עליה תוכלו להניח את מנורת הלילה. ואולם, אם השידה אמורה לשמש כמקום אחסון עיקרי לחפציכם האישיים, כדאי לבחור בשידה עם מספר גדול של מגירות בגדלים שונים. כך תוכלו להשתמש בכל מגירה לשמירה על החפצים מסוג מסוים, בתנאים שמתאימים להם.
אם יש לכם צורך באחסון מצעי מיטה, חפצים אישיים ופרטי ביגוד – כולם במקום אחד, רכשו שידת מגירות מסוג קומבו. הרהיט הזה משלב שני חללים – אחד מחולק למספר מגירות והשני מהווה מגירה אחת גדולה. אפשרויות האחסון בשידות כאלה מגוונות יותר ומאפשרות שימוש נוח יותר.
ואל תשכחו מהמשטח העליון של שידת המגירות – הוא ישרת אתכם היטב, אם רק תהיו יצירתיים מספיק. ניתן להניח עליו מראה, תמונות משפחתיות במסגרות יפות, עציץ, שעון או שלל פריטים דקורטיביים.