אנו חיים בעידן בו חומרי הגלם שלנו מתייקרים ומחסלים כל משאב חשוב בכדור הארץ. דווקא בזמנים כאלה חשוב להקדיש מחשבה לחומרי הגלם אותם אנו בוחרים. לא תמיד זה נשמע ברור כשאנו אומרים שעץ הוא חומר גלם ידידותי לסביבה. ומה עם יערות הגשם?
יש סיבות רבות וטובות בעטיין אנו מייצרים דווקא באינדונזיה – האיכות הגבוהה בייצור, האומנות העוברת מדור לדור. אך יש סיבה נוספת ובסיסית יותר מהאחרות: אינדונזיה היא מקור נהדר לחומר גלם עץ, והיא אחת המדינות המתקדמות בעולם ברגולציה וחוקים הנוגעים בשימוש בעץ כחומר גלם מקיים.
עץ הטיק מצוי בכמויות גדולות בעיקר באינדונזיה ובבורמה. זהו חומר גלם מהאיכותיים ביותר, חזק מאוד ועמיד לאורך מאות שנים, ולכן מהווה חומר גלם אידיאלי בעידן בו אנו חוזרים אחורה למוצרים איכותיים לשימוש ארוך טווח ונמנעים מלתרום לתעשיית הייצור והזבל דרך מוצרים זולים וקצרי טווח.
בשל כך, ובשל יופיו הרב – עץ הטיק מתייקר כל שנה ב- 6% לפחות.
אם כך, איך ייתכן שעץ שאינו גדל בכל מקום יכול להיות חומר גלם אקולוגי?
על פי החוקים באינדונזיה, ניתן להשתמש בתעשיית הרהיטים אך ורק בעץ טיק הגדל במיוחד עבור תעשיית הרהיטים (plantation wood). המשמעות של חוק זה – כל עץ שנכרת – מוחלף מייד בעץ אחר. מחזור חיים של כל עץ כזה הוא 40 שנה. לא פלא שעץ הטיק מתייקר! אך באופן הזה, נשמר האיזון האקולוגי, אין מערב פרוע של כריתת עצים כפי שקורה במדינות שכנות, ואנו מרוויחים רהיטים נפלאים שעוברים מדור לדור לאורך שנים.