Skip to main content

האי האינדונזי JAVA מתפאר במסורת ארוכת שנים של גילוף בעץ – אומנות העוברת מדור לדור. יישום האמנות הזו ברהיטים עכשוויים העשויים מעץ טיק ומעץ טיק ממוחזר מאפשרת לנו להביא רהיטים נפלאים וייחודיים המשתלבים גם בבית הכפרי וגם בבית המודרני.

מאינדונזיה באהבה

בגלריית “וסטו” מנתניה מוצגים רק רהיטים שעשויים מעץ מלא וממוחזר בלבד. במקום עובדים רק עם ספקים שמוכרים עצים לממשלת אינדונזיה הדואגת שעל כל עקירת עץ, ישתלו מספר עצים במקומו.

זה מאוד נחמד שאתם ממחזרים עיתונים, דואגים לחסוך במים ומשתמשים בדוד שמש, אבל דעו לכם שגם כשאתם קונים רהיט חדש לבית, אתם יכולים לבחור שלא להרוס את הסביבה.

גלריית “וסטו” בנתניה מוכרת פריטים שעשויים מעץ מלא ישן וממוחזר בלבד, וכך למעשה ניתן לשמור גם על איכות הסביבה כשאתם יושבים על כיסא ממוחזר או מניחים את הצלחת על השולחן שיוצר מגזע עץ.

בעלת הגלריה, גבריאלה באומגרטן, תושבת נתניה, רואה בהרמוניה בין האדם לסביבה ערך עליון וחשיבות מירבית, כדבריה. כל הרהיטים נבחרים לאחר בדיקה ובחירה אישית שלה, כשמאחורי כולם עומדת החשיבות לעיצוב הפריט והחומר ממנו עשוי. רהיטים, המיובאים מאינדונזיה, מיוצרים במיוחד עבור הגלריה על ידי מפעלים משפחתיים העוסקים בתעשיית הרהיטים זה דורות. הגלריה מציגה שילוב בין אומנות עתיקה, עיצוב מיוחד וגזעי עצים בעלי מרקם מיוחד.

“את החנות הראשונה פתחנו כבר לפני חמש שנים בבצרה”, מספרת באומגרטן. “עכשיו פתחנו סניף שני בפולג. את כל העצים, מסוג טיק מלא, אנחנו מביאים מאינדונזיה שם מתנהלת כרגע תכנית ששמה לה למטרה להחזיר את העצים לטבע”.

“באינדונזיה אי אפשר פשוט לקנות עצים. מי שרוצה לקנות עצים, חייב להחזיר כמה עצים בחזרה לטבע. יש להם מטעים מיוחדים לעצים, ורק משם ניתן לקחת עצים לכריתה”, מסבירה באומגרטן. “הכוונה היא שכאשר עוקרים את העצים באינדונזיה, ישנה מחויבות מצד הכורתים לשתול עץ אחר במקום. אם עוקרים עץ אחד, צריך להחזיר בריבית, כלומר על עץ אחד, צריכים לשתול כמה עצים”.

גלריית “וסטו” קונה את עציה רק מהיערות הממשלתיים באינדונזיה מאחר שביערות אלו ישנה הקפדה מאוד גדולה על כך שעל כל כריתת עץ כאמור ישתלו כמה עצים חדשים, על מנת לחדש את היער. הכל נעשה באופן חוקי ולא פירטי, כאשר יש הקפדה על כך שהעצים נכרתים יהיו עצים זקנים ולא צעירים, בתהליך הגדילה.

לאחרונה בגלריה הצטרפה לתוכנית נוספת, בה הם משלמים למפעל באינדונזיה 75 סנט לכל פריט, ועל כל תשלום שלהם, המפעל עצמו שם 75 סנט נוספים. את הכסף המפעל מתחייב להעביר לארגון בינלאומי Three for Tree, שתפקידו לדאוג ליערות הגשם.

בנוסף, הפרויקט הזה עוסק בהסברה ובחינוך לשמירה על איכות הסביבה ועל חשיבותם של העצים ויערות הגשם בפרט. כבר באביב מבטיחים ב”וסטו” שיהיה על כל פריט קוד עם פריטים, לפיהם כל לקוח יוכל לראות על ידי ה – Google Earth איפה שתלו את העצים במקום העץ ממנו נעשה הפריט. למעשה, באומגרטן אומרת שכבר לפני 200 שנה באינדונזיה התחילו עם פרויקט מטע העצים, שנועדו אז לבניית אוניות, “אלא שאז עברו לבנות אוניות מברזל, והתחילו לבנות שם רהיטים מהעצים של המטע המיוחד”.

כמעט כל החומרים המוצגים בגלריה של באומגרטן הם למעשה ממוחזרים, ואם לא הבנתם איך אפשר להשתמש בעץ ולמחזר אותו, באומגרטן מספקת תשובה: “יש באינדונזיה המון בתים שנבנו כבר בשנת 1800 מעץ הטיק. מה שקורה עכשיו הוא שאנשים הורסים את הבניינים הללו ומהעץ הם בונים משהו חדש”.

איך זה קורה בפועל?

“את עץ הטיק הם מעבירים בפעולה מיוחדת שהופכת אותם ללוחות עץ שימושיים, ומהלוחות האלה בונים רהיטים חדשים. זה מוצר מאוד מבוקש כיום, ואפשר לראות אותו בעיקר באירופה ובארה”ב, ועכשיו התחילו להתעניין בו גם בארץ”.

ריהוט אינדונזי

רהיטי עץ מלא - Vastu
גלריית רהיטי עץ מלא
גלריית וסטו היא גלריה לרהיטים מעץ, וותיקה וידועה באזור השרון ולה אולם תצוגה רחב ידיים באיזור תעשיה פולג, נתניה. עץ מלא הוא חומר גלם מדהים שניתן לחדש אותו כל הזמן ולשנות את פניו לאורך שנים ולהתאים אותו לכל זמן, לכל תקופה ולכל מקום. ניתן לייצר ממנו כל רהיט, לכל מטרה.
בודק...